četvrtak, 30. lipnja 2016.

Ona stavlja sodu bikarbonu i eterična ulja u čašu, a rezultat je NEVJEROVATAN!

z.jpg.png


.
šč Gubitak težine može biti izuzetno težak, pogotovo kada ne znate odakle da počnete. Ako trebate  izgubiti na težini evo male pomoći na početku. Ovdje je nekoliko savjeta kako započeti svoje putovanje!

Spremite obuću
Ako ste ozbiljni oko gubljenja težine, pronalaženje udobne obuće je vrlo važno! Razmislite o kupovini obuće koja je za pola broja veća nego inače, naročito zbog naticanja nogu.

Konsultacije sa ljekarom


Provjerite sa svojim ljekarom kako bi bili sigurni da je vaš plan mršavljenja zdrav i siguran za vas. Važno je slušati svoje tijelo. Znaci iscrpljivanja uključuju bol u prsima, bol koji se spušta niz ruke ili vrat i teške glavobolje. Nemojte biti obeshrabreni ako se ne možete pokrenuti na početku.

Krenite polako
Pogurajte sebe, ali ne do tačke moguće ozljede. Ako je 10-ak minuta hoda sve što možete na početku, početi  tako, a kasnije polako povećavajte minutažu. Ovaj spor i stabilan tempo će dati tijelu priliku da se prilagodi i smanjiti rizik od ozljeda. Zapamtite, hodanje dovodi do trčanje, a trčanje do mršavljenja!


Pratite svoj napredak
Ostati motiviran može biti teško, ali praćenje svog napretka može pomoći da vidite koliko daleko ste došli. To ne mora biti super detaljno. Nakon svakog treninga napišite koliko ste hodali i koliko vam je trebalo. Jednom kada počnete da vidite znakove poboljšanja, vaša motivacija će biti nezaustavljiva!

Zabavite se!
Napravite trening playlistu punu vaših omiljenih pjesama i slušajte dok hodate, kupite šarene trening majice koje će učiniti da se osećate sjajno dok idete prema svom cilju, ili pronađite prijatelja da vježba s vama.


Nema komentara:

Objavi komentar