utorak, 27. rujna 2016.

Kako je cvekla korisna za vašu ljepotu?

kako-je-cvekla-korisna-za-vasu-ljepotu



.
Znate da je odlična za krvnu sliku, no znate li koliko je korisna i za vašu ljepotu?
kako-je-cvekla-korisna-za-vasu-ljepotu

Cvekla za njegu kože
Sok od cvekle sadrži nutrijente, koji djeluju magično na kožu, zato bi trebalo da ga pijete redovito. I to ne onaj iz tetrapaka, već svježe iscijeđen sok od cvekle eventualno razblažen s malo vode ili čistim sokom od jabuke. Cvekla sprječava pojavu akni i bubuljica, ali, naravno, treba paziti i na prehranu i njegu kože izvana.

Sok od cvekle možete i nanosite na lice za hidrataciju, za uklanjanje mrtvih stanica i mekoću.

S obzirom da ima moćne antioksidante, štiti kožu od preranog starenja, sprečava bore i linije. Likopen iz cvekle daje koži elastičnost i štiti je od sunčevih zraka.



Ako koristite cveklu kao masku za lice dobit ćete i blago ružičasto rumenilo na licu. Pomiješajte po jednu žlicu soka od mrkve i soka od cvekle i nanesite na lice uz pomoć vate. Ostavite da djeluje 10 minuta i operite.

Sok od cvekle možete dodati i u masku od gline da biste uklonili mrlje s lica i tamne točkice.

Cvekla za njegu kose
Sok od cvekle bogat je bjelančevinama, kalijem, fosforom, kalcijem i vitaminima B i C – svi oni poboljšavaju cirkulaciju vlasišta i pospješuju rast kose. Sa njim možete ješiti problem peruti, suhe ili masne kose. Ako ga pomiješate s octom (recimo pola-pola) i sa tim isperete kosu očistit vlasište, ukloniti perut, pa čak i zaliječiti psorijazu.

Za promjenu boje kose, pomiješajte sok od cvekle s kanom za kestenjastu boju, a ako želite crvenkast odsjaj kosu isperite čistim sokom od cvekle razblaženim sa vodom.

Nema komentara:

Objavi komentar