petak, 30. rujna 2016.

NAJBOLJA I NAJJEDNOSTAVNIJA ČOKOLADNA TORTA! PROBAJTE OBAVEZNO!





. Neodoljiva :)) SASTOJCI 473 gr tamne cokolade (60%kakaa ili vise) 80 gr kvalitetnog kakaa 177 gr maslaca 5 jaja 230 – 240 gr tamnog secera 1 zlicica mlevene kafe 1 zlica glatkog brasna ZA GLAZURU 100 gr tamne cokolade preko 60 % 50 gr bele cokolade PRIPREMA Pripremiti i odmeriti sve potrebne sastojke. Ukopcati pecnicu na 175 stupnjeva. Pripremite kalup za torte ( 20 -22 cm ) pa obloziti dno papirom za pecenje a stjenke/stranice premazati maslacem. Na pari ili laganoj vatri rastopiti zajedno maslac i cokoladu uz konstantno mesanje a kada se dobije jednolicna smesa, umesajte kaka u prahu i mlevenu kavu. Sjediniti smesu i ukoloniti sa vatre. U medju vremenu u drugoj posudi pjenacom pomesajte jaja, secer i glatko brasno. Kada ste dobili pjenastu smesu, ulijte je u malo ohladjenu smesu od tamne cokolade i sjedinite pjenacom. Dobijenu smesu istresite u vec pripremljen okrugli kalup za torte. Pecite u pecnici odprilike 45 minuta na 175 stupnjeva. Kada je kolac pecen trebao bi biti veoma socan iznutra. Malo prohladjen kolac po vrhu u jednakom sloju premazati rastopljenom tamnom cokoladom. Napravite fisek od papira ( mozete se posluziti i zlicicom ), odsecite vrh da napravite mali otvor, sipajte istopljenu belu cokoladu, istiskujte je u tankom mlazu praveci koncentricne krugove. Posluzite se duzim drvenim stapicem ( koristite nezasiljeni deo) i ” crtajte zrake ” polazeci jednom od centra ka spoljnoj ivici a drugi put od spoljne ivice ka centru. Posluživanje Posluzite je sa slagom i vocem. Neodoljiva :))
SASTOJCI
473 gr tamne cokolade (60%kakaa ili vise)
80 gr kvalitetnog kakaa
177 gr maslaca
5 jaja
230 – 240 gr tamnog secera
1 zlicica mlevene kafe
1 zlica glatkog brasna



ZA GLAZURU
100 gr tamne cokolade preko 60 %
50 gr bele cokolade

PRIPREMA
Pripremiti i odmeriti sve potrebne sastojke.
Ukopcati pecnicu na 175 stupnjeva.
Pripremite kalup za torte ( 20 -22 cm ) pa obloziti dno papirom za pecenje a stjenke/stranice premazati maslacem.
Na pari ili laganoj vatri rastopiti zajedno maslac i cokoladu uz konstantno mesanje a kada se dobije jednolicna smesa, umesajte kaka u prahu i mlevenu kavu. Sjediniti smesu i ukoloniti sa vatre.
U medju vremenu u drugoj posudi pjenacom pomesajte jaja, secer i glatko brasno. Kada ste dobili pjenastu smesu, ulijte je u malo ohladjenu smesu od tamne cokolade i sjedinite pjenacom.
Dobijenu smesu istresite u vec pripremljen okrugli kalup za torte.
Pecite u pecnici odprilike 45 minuta na 175 stupnjeva.
Kada je kolac pecen trebao bi biti veoma socan iznutra.
Malo prohladjen kolac po vrhu u jednakom sloju premazati rastopljenom tamnom cokoladom. Napravite fisek od papira ( mozete se posluziti i zlicicom ), odsecite vrh da napravite mali otvor, sipajte istopljenu belu cokoladu, istiskujte je u tankom mlazu praveci koncentricne krugove.
Posluzite se duzim drvenim stapicem ( koristite nezasiljeni deo) i ” crtajte zrake ” polazeci jednom od centra ka spoljnoj ivici a drugi put od spoljne ivice ka centru.

Posluživanje
Posluzite je sa slagom i vocem.

Nema komentara:

Objavi komentar