utorak, 27. rujna 2016.

ZA ONE KOJI PREFERIRAJU ČOKOLADU, KOLAČE BEZ BRAŠNA, JAJA I BEZ PEČENJA. SAVRŠENA, JEDNOSTAVNA I VRLO UKUSNA: TORTA SA TRI VRSTE ČOKOLADE





.
SASTOJCI
• 250 g McVitie's keksića ili nekih drugih s maslacem
• 150 g maslaca
• 125 g čokolade s 81 % kakaa

• 200 g obične čokolade za kuhanje (u mom slučaju Dorina-Kraš)
• 200 g bijele čokolade (iz Lidla, bome ne znam kako joj je ime:)
• 500 g mascarpone sira i
• 5 dcl vrhnja za šlag

PRIPREMA
1. Keksiće izmrviti i pomiješati s rastopljenim maslacem
2. Kalup za tortu promjera 23 cm obložiti papirom za pečenje pa u njega utisnuti pripremljene kekse. Ja sam se poslužila čašom čijim sam dnom preko komadića papira za pečenje utiskivala pripremljeni keks. Ostaviti u frižider hladiti dok se pripremi fil.
3. U tri posude (zdjele) iskidati svaku čokoladu ponaosob i pomiješati ih s pola dcl vrhnja za šlag te ih staviti na paru da se tope vodeći računa da ne dodiruju vodu. Kada su se otopile ostaviti ih da se ohlade pa ih dobro izmiksajte.
4. U jednoj zdjeli umutiti preostalo vrhnje za šlag (3.5 dcl) a posebno umutiti i mascarpone sir pa ih izmiješajte.
5. Dobivenu kremu podijeliti na tri dijela pa ih dodati otopljenim čokoladama.
6. Na pripremljenu podlogu prvo staviti tamnu, pa svijetliju i na kraju bijelu kremu i ukarasiti po želji ako vam se da!

Nema komentara:

Objavi komentar