srijeda, 28. rujna 2016.

NAJDRAŽI STARINSKI KOLAČI

1




.
SASTOJCI
• 250 gr masti (može i malsac ili margarin)
• 200 gr šećera
• 6 kom belanaca
• 250 gr mlevenih oraha
• 250 gr brašna
• 1 kesica praška za pecivo
• 2 kesice vanil šećera
Preliv:
• 6 kom žumanaca
• 12 kašika prah šećera
• 2 kesice vanil šećera

PRIPREMA:
Penasto umutiti mast (margarin ili maslac) sa šećerom. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg. Pa ih lagano,
nabolje kašikom sjediniti sa umućenom mašću. Brašno, orahe i prašak za pecivo izmešati, pa lagano dodati u
umućenu masu. Dobijenu masu razliti u pleh koji je podmazan i posut brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na
180 stepeni dok lagano ne porumeni od gore.
Pleh u kome sam pekla je dimenzija 38×22 cm. Žumanca, prah šećer i vanil šećer penasto umutiti. Preliti preko
pečenog kolača dok je još uvek vreo. Pa vratiti u toplu rernu još otprilike 3­4 min. Isključiti rernu i ostaviti da se
kolač tako ohladi u rerni. Ohlađen kolač iseći na štangle.

Nema komentara:

Objavi komentar