utorak, 27. rujna 2016.

ŠEHEREZADA TORTA (NE PEČE SE)TORTA KOJA JE VRLO UKUSNA, LAKA ZA PRIPREMU, BRZO SE PRAVI, JEFTINA JE, A PUUUUUNO ISPADNE.

1



.
Ovde kod nas je zovu Šeherazada, a koji joj je pravi naziv, ne znam, ali zvaćemo je tako:)) Meni je od materijala za koji sam dala oko 5 eura,ispala vrlo ukusna torta od 3 kg (možda malo više). Pa, drage moje, izvolite, uživajte !
SASTOJCI
2 pakovanja turskog keksa (Petit beurre punjen čokoladom)
4 kesice pudinga od karamele
1 margarin

10 kasika sećera
500 g šlag krema
2 l mleka

PRIPREMA
1.
Skuvati 4 kesice pudinga od karamela u 1 l mleka sa 10 supenih kašika šećera. Sačekati dok se skroz ohladi.
2.
Kada se ohladi, umutiti margarin, i spojiti sa tim pudingom. Dobro umutiti mikserom da se dobije lepa, kremasta masa.

Umutite šlag krem sa 1 l mleka. Potrebno vam je 500g šlag krema.
3.
Pripremite keks. Ovde u prodavnici to zovu turski keks, i to je ustvari petit beurre punjen čokoladom. Jako je tanak, tako da ga ne treba natapati ničim, sam ce povući vlagu od fila.
4.
U veći poslužavnik poređajte keks. Na keks namažite karamel fil. Na fil namažite šlag krem. Nakon toga stavite ponovo keks, pa opet premažite filom, pa šlag kremom, i sve tako dok ne potrošite materijal. Kod mene je imalo 4 reda keksa. Na zadnji red stavljati fil, i preko šlag kremu, kojom namažete celu tortu, i ukrasite po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar