nedjelja, 25. prosinca 2016.

CAPRESE STROMBOLI SA PILETINOM

1




.
Jako fino jelo,obogaceno kuhanom ili pecenom piletinom obavezno serviran uz umak od rajcice.

SASTOJCI
oko 450G tijesta za pizzu
oko400g kuhane ili pecene piletine
2žlice parmezana
70g naribane gaude

200g mozzarelle
10-tak listova bosiljka
2žlice maslinovo ulje + parmezan
par žlica griz/opcionalno

PRIPREMA
1. Piletinu dvojite od kosti i kože pa je razdvojite na dijelove,stavite u posudu .U posudu dodate parmezan,pola umaka od rajčice,naribani sir ,promiješate dobro ,lagano poparite isprobate slanost.Odložite.



2. Tijesto raširite/napomena možete raditi jedan veliki stromboli ili pojedinačne štruce za svakoga/U sredinu stavite nadjev ,pustite da sa svake strane ostane dovoljno mjesta koje ce te kasnije rebrastom zamotati.Narežite mozzarellu složite naizmjence sa listovima bosiljka.

Narezite tijesto na trakice kao na slici .Prvo podvučete gornji kraj da bude fino zašuškano a potom na izmjenično preklapate otkinute dijelove , da dobijete finu pletenicu . Zagrijete pećnicu na 220C Stavite na protvan na koji ste stavili papir za pečenje i posuli sa grizom.Složite stroboli ,možete ih premazati maslinovim uljem i posutu parmezanom ja to radim dok su vrući a vi po želji.Pecite 20-25 min.dok ne uhvate lijepu boju i pocme se micati po protvanu .

3. Stromboli servirate narezane /ako ste radili jedan/ uz ostatke umaka od rajčice.

Nema komentara:

Objavi komentar