srijeda, 28. prosinca 2016.
NE PEČE SE: FRONDI PIRAMIDA
.
Sastojci
– 2 oblatne
KREMA:
– 1/2 l mlijeka
– 10 žlica šećera
– 5 žlica gustina
– 2 vanilin-šećera
– 15 dkg margarina
– Frondi krem štapići
Priprema
– krema je dovoljna za dvije oblatne
Oblatne je potrebno staviti u vlažnu čistu kuhinjsku krpu koju smo prethodno nakvasili vodom i ocijedili višak. Svaka oblatna treba otprilike 10-ak minuta da bi se mogla savijati.
KREMA:
Od cijele količine mlijeka odvojite toliko koliko je dovoljno da mikserom izradite gustin. Ostatak mlijeka stavite u zdjelu na laganu vatru kako bi se mlijeko lagano zagrijalo. Dodajte šećer i ukuhajte izrađen gustin. Kuhajte dok ne bude gusto. U mlako dodajte izrađeni margarin s vanilin šećerom.
REDOSLIJED SLAGANJA:
1. Kremu podijelite na 2 dijela
2. Na ovlaženu oblatnu nanesite tanak sloj kreme
3. Složite krem štapiće(punjenje po želji) tzv.frondi kekse u dužinu u 3 reda sa malim razmakom između redova
4. Preko keksa stavite sloj kreme koja će popuniti razmak između štapića i prekriti odozgo štapiće
5. Na mjesto između štapića složite 2 reda štapića u dužinu
6. Ponovno popuniti razmak kremom i odozgo te staviti jedan red štapića
7. Premazati ostatkom kreme boćne strane te lagano saviti oblatnu uz lagan pritisak prstima kako bi se krema zalijepila za oblatnu.
Na isti način postupite s drugom oblatnom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar