petak, 30. prosinca 2016.
Sjajan predlog za ručak: Punjene pohovane teleće šnicle
.
Sastojci:
– 8 telećih šnicli (960 g)
– 400g kačkavalja
– 4 lista dimljene šunke
– 3 jajeta
– 150g brašna
– 2 supene kašike senfa
– 3 dl ulja
– 4 veća krompira
– 100g kečapa
– vegeta, biber
Priprema
1. Teleće šnicle izlupati tučkom za meso, kačkavalj iseći na listove, a krompir oguliti i iseći na štapiće.
2. Istanjene šnicle začiniti po ukusu i premazati ih senfom. Na svaku drugu šniclu naneti list sira, komad šunke,
pa opet sira i na kraju sve preklopiti drugom, praznom šniclom. Ivice punjenih šnicli ručno pritisnuti kako bi se slepile.
3. Punjene šnicle uvaljati u brašno, potom u umućena jaja, te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
4. Gotove šnicle dekorisati kečapom. Krompir ispržiti na vrelom ulju, posoliti ga i služiti kao prilog.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar