subota, 25. lipnja 2016.

Obratite pažnju na vrijeme: 7 ranih znakova upozorenja od DIJABETESA koje ne treba zanemariti!

z.jpg.png


.
1. Pretjerana žeđ i mokrenje

Jedan od najčešćih znakova dijabetesa. Ako ne možete nikako ugasiti žeđ i i wc idete više nego obično, to može biti zbog viška glukoze u krvi. Kada se to dogodi, bubrezi moraju raditi dodatno da filtriraju šećer, što uzrokuje stalno mokrenje. Pretjerano mokrenje dovodi do dehidracije, što je ono što donosi stalan osjećaj žeđi.

2. Neobjašnjiv gubitak težine i stalna glad

To se odnosi na iznenadne periode mršavljenja koji nema nikakve veze s dijetom ili vježbama. Teško je procijeniti sa koliko mršavljenja bi trebali biti zabrinuti, ali ako izgubite oko pet posto svoje tjelesne težine u šest mjeseci do godinu dana, svakako biste trebali posjetiti liječnika.



  3. Hronični umor

Ako imate osjećaj umora tokom cijelog vremena i imate druge simptome na ovoj listi, to bi mogla biti posljedica dehidracije s mokraćom. Ali, čak i ako ne idete pretjerano u kupaonicu, umor se može također pripisati dijabetesu jer tijelo ima problema s korištenjem šećera da vas opskrbi energijom.

4. Zamagljen vid

Ako ste naišli na iznenadnu viziju zamagljivanja, to bi mogao biti rezultat viška glukoze. Kada se to dogodi, vaše tijelo izvlači tekućinu iz okolnog tkiva, a oči nisu iznimka. Postaje sve teže se usredotočiti na nešto. Ako se ne liječi, dijabetes može stvoriti nove krvne žile u mrežnici, koji uvodi opasnost od mogućeg oštećenja vida ili čak sljepoće.

5. Češće infekcije

Slično kao i utjecaja dijabetesa na proces ozdravljenja, još nema konačan odgovor o tome zašto ljudi s dijabetesom su skloniji infekcijama nego osobe bez njega. Ali liječnici i bolesnici podjednako se slažu da povećana osjetljivost na infekcije je čest simptom dijabetesa.

6. Trnci, peckanje ili utrnulost u rukama i nogama.

Također se zove dijabetička neuropatija, ti osjećaji su rezultat oštećenja živaca uslijed visokog šećera u krvi.

8. Iznenadni problemi s kožom.

Jedan od najočitijih znakova dijabetesa. Bolest može uzrokovati nastanak čireva i drugih problema sa kožom.

Nema komentara:

Objavi komentar