petak, 24. lipnja 2016.

POLAKO PECENE TELECE PRSI SA MINI (PEARL) LUKOM I ARTICOKAMA




.
Sastojci 6 osoba
2 zlice maslinovog ulja
1,1/2-2 kg telecih prsiju
1 zlicica soli
1/2 zlicice papra
1 nasjeckani luk
12 reznjeva cesnjaka
350 g mini ( pearl ) luka ( svijezi ili zaledjeni )
250 g zaledjenih articoka
1 veci poriluk
1 zlica brasna
120 ml pileceg temeljca
120 ml bijelog vina
2-3 strucka majcine dusice
2 lovorova lista.


Priprema
1.
Ukljuci pec na 150 stupnjeva . U posudu koja ima poklopac i koja moze ici u pecnicu uspi i ugrij ulje . Meso operi , posusi , te posoli i popapri . Na ugrijanom ulju preprzi meso sa svih strana dok ne dobije lijepu rumenu boju . Preprzeno meso prebaci na tanjur i sacuvaj do upotrebe .

2.
Na masnoci od przenja mesa dodaj narezani luk i cesnjak , pa dinstaj dok ne uvene oko 1 min . Luk pospi sa brasnom i sve dobro izmijesj , pa dodaj vino , temeljac , majcinu dusicu i lovor . Dobro sve promijesaj i pusti neka sve uskuha . Dodaj teletinu , poklopi i prebaci sve u ugrijanu pecnicu . Nek se sve tako polako pece 3 sata .

3.
Nakon tri sata posudu sa mesom prebaci na stednjak i dodaj , mini luk , aricoke i poriluk narezan na vece komade . Sve kuhaj lagano jos 10-15 min . Meso prebaci na dasku za rezanje i narezi na srednje komade , te ga prebaci na servirni tanjur . Oko mesa poslozi povrce i uspi umaka po volji . Serviraj uz kuhanu rizu ili pire krumpir .

Nema komentara:

Objavi komentar