petak, 3. lipnja 2016.

SAVRŠENA JE KAD VAM TREBA NEŠTO BRZO I FINO NA STOLU: FINA ČOKOLADNA SALAMA




.
SASTOJCI
100 g mliječne čokolade
50 g tamne čokolade min 60% kakaa
50 g margarina

1 žlica smeđeg šećera
1 žlica kakaa
2 žlice ruma
1 žličica vanilija ekstrat
80 g badema i oraha(pola mljevenih pola sjeckanih)
ribana korica i sok jedne naranče
100 g mljevenih petit beure keksa
100 g kandiranog voća
1 žlica đema-miješanog ili marelica.


PRIPREMA
Margarin,i čokoladu i šećer topite na laganoj vatri.
Sameljite kekse i dio oraha,badema,a dio nasjeckajte.
U mljevene kekse dodajte sjeckane i mljevene bademe i orahe,kakao,kandirano voće,koricu i sok naranče,rum,ekatrat vanilije,đem,mlaku otopljenu čokoladu.

Dobro sve izmiješajte i povežite,pa prebacite na plastificiranu foliju i zarolajte u roladu.
Kad se malo stisne opet ju rolajte da dobijete ljepši oblik.
Ostavite je preko noći u hladnjaku.
Odstranite plastificiranu foliju sa salame.
U alufoliju stavite kokos ili šećer u prahu zavisi u što želite valjati salamu.
Zarolajte je po foliji i zatvorite da tako kratko odstoji da se kokos ili šećer bolje zalijepi za salamu.

Možete praviti duplu smjesu pa raditi kuglice koje možete preliti čokoladnom glazurom ili uvaljati u kokos,smeđi šećer,mljevene orahe…
Posluživanje
Režite na šnite i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar