nedjelja, 11. rujna 2016.

BANANKO TORTA!!!





.
Sastojci
biskvit: 4 l jaja
100 g šećera
100 g oštrog brašna
1 ipo žličica praška za pecivo
100 ml ulja
100 ml čokoladnog mlijeka
1 žličica aroma banane, ribana korica limuna
2 žlice kakaa u prahu
žele: 1 L soka od jabuke juicy
5 žlice šećera
2 pudinga od banane dr. Oetker
2 žličice arome banane
krema bijela: 300 ml želea od banane
1 žličica arome banane
100 ml vrhnja za šlag
tamna krema: 300 ml želea od banane
100 g čokolade samo ti… od Zvečeva okus banana
100 ml vrhnja za šlag
glazura: 300 ml vrhnja za šlag
100 g tamne čokolade
75 g mlječna čokolada braco od Zvečeva
i još: 5-6 kom bananice bananko.



Priprema
1.
Pripremite prvo biskvit.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka i istucite sa pola šećera,odnosno 50g u kremastu masu.
Tucite oko 4 minute na najjačoj brzini.
Tucite i dodajite ulje u tankom mlazu,pa mlijeko.
Dodajte aromu banane,pomiješajte.
Dodajte brašno,prašak za pecivo,kakao,koricu limuna.
Pomiješajte.
Bjelanjke sa zrnom soli,istucite sa preostalom polovicom šećera u čvrst snijeg.
Bjelanjke tučete dok ne pobijele,a onda postepeno dodajete u 3 navrata šećer.
Tučeni snijeg dodajte pola u smjesu i izmješajte mikserom na 1 brzini,a ostalo umiješajte špatulom ručno,pazeći da miješate uz rub stjenke,da smjesa ostane prozračna.
Pecite na 180C- 35 min.
Kalup je okrugli veličine 26 cm.
Provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen.
Ohlađeni biskvit prerežite na pola.
2.
Pripremite žele koji nam je i temelj za druge dvije kreme.
U 800 ml soka od jabuke dodajte 5 žlica šećera i stavite kuhati na srednju vatru.
U preostalih 200 ml razmutite prašak za puding pa ukuhajte u soku kao puding.
3.
Na pladnju kojem ćete slagati tortu stavite prvu koru biskvita i namočite sa malo mlijeka i ruma.
Na biskvit žlicom stavite 400 ml vrućeg želea.
Pustite da se ohladi.
Ostalih 600 ml želea podijelite na pola.
U jednoj otopite 100 g čokolade okusa banane.
U drugu dodajte aromu od banane i stavite na hlađenje.
Dobro ih ohladite u hladnjaku.

4.
U hladne kreme u svaku umiksajte 100 ml vrhnja za šlag.
Znači,žuti žele malo promiksajte i polako ulijevajte vrhnje za šlag i miksajte na najjačoj brzini dok se šlag ne istuče.
Tako napravite i sa čokoladnim dijelom kreme.

+
5.
Preko želea prvo premažite svijetlu kremu položite drugi dio biskvita koji isto malo namočite sa mlijekom i rumom.
Premažite čokoladnom kremom.
Pošto je torta dosta visoka meni je ostalo čokoladne kreme,jer sam ostavila mjesta da mogu preliti glazuru.
Nasjeckajte oko 5-6 kom. bananica-bananko na komadiće i utisnite u kremu.
6.
U vrhnju za šlag koje vam je ostalo 300 ml rastopite čokolade i mlako prelijte po kolaču.
Glazure mi je isto ostalo i njome sam ukrasila tortu.

Nema komentara:

Objavi komentar