četvrtak, 1. rujna 2016.

DALMATINER !




.
SASTOJCI
Bijeli biskvit
• 5 bjelanjaka
• 5 žlica šećera + 1 vanilin šećer
• 5 žlica brašna
• 1 i 1/2 žlica ulja
• 1/2 praška za pecivo

Crni biskvit
• 5 žumanjaka
• 5 žlica šećera + 1 vanilin šećer
• 5 žlica brašna
• 2 žlice kakaa
• 1 i 1/2 žlica ulja
• 1 dl mlijeka
• 1/2 praška za pecivo

Krema
• 1 l mlijeka
• 3 komada pudinga od čokolade
• 1 žlica kakaa
• 2 žlice Gustina
• 6 žlica šećera + 1 vanilin šećer
• 1 – 2 žlice ruma
• 250 g margarina



Ostalo
• 1/2 l slatkog vrhnja
• naribana čokolada (za ukrašavanje)

Preljev za biskvit
• 1/2 l mlijeka
• 5 žlica šećera + 1 vanilin šećer.



PRIPREMA
Izraditi oba biskvita te u namazanu tepsiju promjera 38 X 24 cm prvo stavljati žlicom bijele hrpice cik-cak a onda crni bikvit lagano izlijevati između bijelih hrpica (ovaj biskvit je rijeđi zbog 1 dl mlijeka!).
Peći u zagrijanoj pećnici oko 40-tak minuta na 180 C.
Vrući biskvit politi sa toplim preljevom od mlijeka i šećera. Ohladiti !
Kremu pripremimo tako da skuhamo puding spojen sa šećerom, Gustinom, vanilin šećerom i kakaom, ohladimo i dodamo dobro izrađen margarin te pred kraj malo ruma.
Kramu staviti preko hladnog kolača, gore istučeno slatko vrhnje i naribati čokoladu za kuhanje.

POSLUZIVANJE
Umjesto slatkog vrhnja može se staviti čokoladna glazura ili samo posipati 100 g kokosa, super kombinacija, isprobano!!
U bijeli sirovi biskvit mogu se umetnuti očišćene višnje (1-2 komada), super izgleda kada se kolač reže a, naravno, jako je fino!!

Nema komentara:

Objavi komentar