ponedjeljak, 12. rujna 2016.

EKONOMICNA KEKS TORTA





.
Sastojci 10 osoba
600 gr turskog keksa
2 kesice pudinga od čokolade Dolcela
100gr šećera u prahu
100gr Menaž čokolade za kuvanje
1 kesica pudinga aroma slatka pavlaka
100gr mlevenih oraha
750ml mleka
za ukrašavanje 200gr Menaž čokolade
3 kašike ulja
malo jestivih belih perlica.


Priprema
1.
Priprema fila za tortu. Dve kesice puding od čokolade, napraviti po uputstvu sa kesice i skuvati u pola litre mleka. Ohladiti skuvan puding. 100 g čokolade otopiti na pari i staviti u ohlađen puding, dodati 100 g mlevenih oraha. 125 g putera penasto umutiti sa 100 g šećera u prahu i sjediniti sa pudingom, čokoladom i orasima.
2
Prsten za torte podesiti na obim 26 cm. Na veći tanjir staviti prsten za torte, pa okolo prstena složiti uspravno jedan red turskog keksa

2.

3
Na svaki keks naneti kašičicu fila i staviti na već postavljeni red keksa. Tako uraditi sa preostalim filom i keksom. Preostali fil rasporediti odozgo po keksu.

3.

4
U 250 ml mleka skuvati puding sa aromom slatke pavlake, pa odmah vruć puding sipati preko složenog keksa.
5
Tortu staviti u frižider da se malo ohladi. Pripremiti glazuru. 200 g čokolade otopiti na pari, dodati tri kašike ulja. Glazuru malo prohladiti i preliti preko ohlađene torte. Ukrasti po želji.

4.



6
Kad se torta ohladila uživati u slatkom ukusu čokolade. Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar