petak, 2. rujna 2016.
LAGANI LJETNI RUČAK…JEDAN OD UKUSNIJI KOJE SAM PROBALA OVE GODINE
.
Sastojci
Glvana jela,
500 gr makarone
150-200 gr neke salamice
100 gr kornisona
150 -200 gr bjeli sir
360 ml ( 2 case)
kisele pavlake
masline po zelji
origano,biber,so
malo kaskavalja
Za odozgo
kecap
majonez
200-300 gr kaskavalja.
Priprema
1.
Skuhati makarone prema upatstvo u slanu vodu, pa ih ostaviti da se ocjede
2.
Iseckani salamicu , kornisone ,bjeli sir i malo kaskavalja.Ako stavljate masline isecite i njih . ( Mjere su odokativne tako reci jer zavisi sta imate vis ekuci :)) il sta vise volite)
3.
Pomesajte kiselu pavlaku sa seckanim sastojcima, dodajte zacine
4.
U ocedgene makarone dodajte sve to, pa u namascenu dublju tepsiju izrucite, poravnajte
5.
Odozgo malo pospricajte kecapom ,prosarajte i sa majonezom takodge
6.
Izrendajte kaskavalj iznad i stavite u pecnici dok se kaskavalj ne otopi, ne dobije ljepu zutu koricu
7.
Sluzite toplo.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar