utorak, 20. rujna 2016.

MILKA TORTA OD JAGODE





.
SASTOJCI
kora(sastojci za jednu koru):
6 belanaca
100gr. secera
50gr. mlevenih oraha
50gr. mlevenih lesnika
2 rebra cokolade

fil I
18 zumanaca
250gr. secera
1l. mleka
3 pudinga od jagode
250gr. margarina
100gr. prah secera
100ml. slatke pavlake
2 MILKA cokolade od jagode

fil II
400ml. slatke pavlake
par kapi arome od jagode.



PRIPREMA
Za koru
dobro umutiti belanca sa secerom.Zatim dodati mlevene orahe i lesnik,rendanu cokoladu,pa polako sjediniti smesu sa kasikom i izliti u pleh(35×25)oblozen papirom za pecenje.Peci koru na 180C 20min.Na isti nacin napraviti jos dve kore.

Za fil I
staviti 8dcl.mleka da provri sa secerom,a sa ostatkom mleka(2dcl.)razmutiti zumanca i prah za puding.Ovu smesu skuvati u vrijuce mleko.Kada se prohladi,sjediniti sa prethodno izmucenim margarinom i prah secerom.Posebno umutiti 1dcl.slatke pavlake,pa dodati i nju.Milka cokoladu izrendati na krupno rende,pa sve polako sjediniti.

Za fil II
umutiti slatku pavlaku sa par kapi AROME od jagode pa filovati tortu.

Redjati
kora,fil I,fil II,kora…pa celu tortu premazati sa ostatkom fila II.

Nema komentara:

Objavi komentar