četvrtak, 1. rujna 2016.

NAJBOLJI KREMASTI KOLAČ KOJI SAM PROBALA





.
Sastojci
Kora
8 belanaca
400 grama šećera
1 kašika sirćeta
Fil

8 žumanaca
200 grama šećera u prahu
300 grama mlevenog petit keksa
1 margarin
100 ml mleka
800-1000 grama svežih jagoda
2-3 kesice šlaga.



Priprema
1.
Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.
2.
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
* Napomena: Ukoliko niste sigurni u jaja koja kupujete, žumanca i šećer obradite na pari, pa u prohlađeno dodajte margarin, keks i mleko.

3.
Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag.
4.
Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.
5.
Presek kolača.
Posluživanje
Na slici je dupla mera (2 kore, 2x količina fila i jagoda), pravljeno kao torta za svekrov rodjendan.

Nema komentara:

Objavi komentar