petak, 16. rujna 2016.

RECEPT KOJI SAM DOVELA DO SAVRŠENSTVA: POGLEDAJTE U ČEMU JE TAJNA ZA NAJBOLJE I NAJMEKŠE PALAČINKE!






.
Sastojci
300 ml mineralne vode
200 ml mlijeka
kašikica ulja
2 jaja
oko 250 gr. brašna
prstohvat soli
ulje za prženje
namazi po želji.



Priprema
Pomješajte prvo jaja, ulje, so, vodu i mlijeko pa postepeno dodajite brašno uz konstantno miješanje da izbjegnete grudvice (brašno dodajite dok ne dobijete kremastu smjesu). Ostavite da odstoji nekoliko minuta.
Pržite ih u zagrijanoj tavi za palačinke u koju ste stavili samo kap ulja. Debljina palačinki će zavisiti od količine koliko ste usuli u tavu.
Premazati ih možete namazima po želji. Ja najviše volim kombinaciju krema i isjeckanih banana. Uživajte!

Nema komentara:

Objavi komentar