subota, 17. rujna 2016.

Tamni krugovi ispod očiju – zdravstveni problemi

tamni-krugovi-ispod-ociju-zdravstveni-problemi




.
Osim neprospavanih noći, krivci za tamne krugove ispod očiju i natečenost mogu biti zdravstvene tegobe kao što su problemi sa bubrezima.
tamni-krugovi-ispod-ociju-zdravstveni-problemi
Nepravilan rad bubrega uzrokuje zadržavanje tekućine u tijelu pa osim vrećica ispod očiju, natiču i prsti i članci na nogama, piše All Women Stalk.

Hormonska neravnoteža
Tijekom mesnstrualnog ciklusa hormoni divljaju što uzrokuje zadržavanje vode u tijelu, probleme sa spavanjem i tamne podočnjake. Upravo se zbog toga tjedan dana prije mjesečnog ciklusa se preporučuje izbjegavati slane namirnice i ugljikohidrate koji zadržavaju vodu.

Koristite zeleni čaj koji djeluje kao diuretik i potiče izlučivanje viška tekućine te ulje jaglaca koji regulira hormone.

Alergije na hranu
Osim što mogu biti posljedica bolesti bubrega, podočnjake mogu prouzrokovati i alergije na hranu. Među najčešćim krivcima su intolerancija na laktozu i gluten, ali i alergije na voće i povrće tretirano pesticidima. Alergije na hranu se lako zamaskiraju pa ih je teško otkriti, ali ako tamni podočnjaci ne prolaze, najbolje je da se javite liječniku. One opterećuju jetru i mogu ozbiljno narušiti zdravlje.



Otrovi u tijelu
Jednako kao što previše vode u tijelu uzrokuje natečenost, previše alkohola, kave i cigareta dehidrira i izaziva tamne krugove. Tijelu je tada potrebno temeljito čišćenje koje će izbaciti sve toksine koji opterećuju jetru i bubrege.

A što je najbolje za detoksikaciju organizma pogledajte ovdje.

Začepljen nos
Problemi sa sinusima stvaraju pritisak na krvne vene koje se protežu od očiju prema nosu te tako povećavaju rizik od podočnjaka. Preporučuje se pokušati s inhalacijom kako bi odcepili nos i uspostavili pravilnu cirkulaciju.

Nema komentara:

Objavi komentar