subota, 29. listopada 2016.

Čokoladna aronija






.
SESTAVINE

Tortno dno:
250 g polnozrnatih keksov
70 g masla
2-3 žlice vode

Krema:
100 g jedilne čokolade
200 ml sladke smetane
500 g sira mascarpone
3 jajca
80 g sladkorja v prahu
1 žlica kakava
100 g džema aronije

POSTOPEK

Kekse zdrobimo in jim dodamo maslo ter vodo. Vse skupaj premešamo in damo v tortni model. Postavimo v hladilnik za eno uro.



Krema:

čokolado nastrgamo na majhne koščke, dodamo 100 ml sladke smetane in kuhamo nad paro, da dobimo čokoladno zmes.

V drugi posodi zmešamo mascarpone in 100 ml sladke smetane. Nato dodamo eno po eno jajce, sladkor, pomešan s kakavom in na koncu še čokoladno zmes in džem aronije.

S kremo namažemo tortno dno, postavimo v pečico in pečemo 40 minut na 170 stopinj. Pečico izklopimo in pustimo v njej torto, dokler se ne ohladi (približno 1 uro). Nato torto postavimo še za nekaj ur v hladilnik.

Torto pred serviranjem okrasimo z đžemom aronije in stepeno sladko smetano.

Nema komentara:

Objavi komentar