subota, 29. listopada 2016.

Torta z belo čokolado in jagodami

1



.
SESTAVINE

Jagodna plast:
300 g jagod
50 g sladkorja
5 g želatine
3 jedilne žlice vode
200 g sladke smetane

Testo:
250 g maslenih keksov
100 g kokosovega masla, lahko tudi navadno maslo

Čokoladna plast:
200 g bele čokolade
150 g sladke smetane
5 g želatine
30 g mrzle vode (tri jedilne žlice)
200 g sladke smetane

Nekaj jagod za dekoracijo po torti

POSTOPEK

Jagodna plast:

jagode razpolovimo in jim dodamo sladkor. Segrevamo jih na štedilniku toliko časa, da se sladkor stopi. Zmeljemo s paličnim mešalnikom. V posodico damo vodo ter želatino in pustimo stati 10 minut. Nato jo segrejemo, da se stopi, a ne sme zavreti. Dodamo jo jagodam in pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi. Sladko smetano stepemo na koncu, preden gre na torto. Le-to dodamo v jagodno zmes.



Testo:

kekse damo v mešalnik, da jih zdrobimo. Dodamo maslo in še enkrat vse dobro premeljemo. Vzamemo pekač premera 28 cm in testo “namestimo” v pekač. Ta čas, ko delamo čokoladno plast, damo testo v hladilnik.

Čokoladna plast:

belo čokolado in 150 g s. smetane stopimo na štedilniku, kot parno kopel. Ponovno pripravimo želatino (voda + želatina) in pustimo stati 10 minut. Nato jo na štedilniku pogrejemo, da se stopi, a ne sme zavreti. Dodamo jo čokoladni zmesi in pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi. Stepemo 200 g s. smetane in jo dodamo zmesi, ko se le-ta ohladi.

Nato jo polijemo čez testo in vse skupaj položimo za 20 minut v hladilnik. Potem pa čez polijemo še jagodno zmes.

Vse skupaj je dobro, da stoji najmanj 4 ure, najboljše pa kar čez noč.

Jagode, s katerimi dekoriramo torto, narežemo na “rezine” in jih položimo na sredino.

Pa dober tek!

Nema komentara:

Objavi komentar