petak, 28. listopada 2016.

Ruske kapice

1




.
Sestavine
Biskvit:

6jajc

300 gsladkorja

200 gmoke

30 gkakava

1/2zavitka pecilnega praška

50 mlvode

Krema:

300 gmargarine

200 gostre moke

2 zavitka vanilijevega sladkorja

800 mlmleka

250 gsladkorja v prahu

Preliv:



100 gmargarine

160 gjedilne čokolade

Posip:

300 gkokosa

Postopek
Za biskvit penasto stepemo rumenjake, sladkor in vodo. V penasto maso vmešamo moko, kakav in pecilni prašek.

Nazadnje dodamo še trd sneg iz beljakov. Pripravljeno maso vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo v že naprej segreti pečici na 190 stopinjah 25 minut.

Pečen biskvit ohladimo in z obodom ali kozarcem izrežemo kroge premera 3 – 4 cm.

Za kremo zavremo 600 ml mleka in vanj zakuhamo moko in vanilijev sladkor, ki smo ju razmešali v 200 ml mleka. Kuhamo toliko časa, da krema odstopi od posode, nato jo ohladimo.

Margarino in sladkor penasto umešamo in dodamo kuhano kremo, nato dobro premešamo, da dobimo gladko kremo. Biskvitne kroge prerežemo na polovico, eno polovico premažemo s kremo in pokrijemo z drugo polovico biskvita, nato s kremo premažemo še rob in ga povaljamo v kokosu. Kape zlagamo na pladenj.

Za čokoladni preliv nad soparo razpustimo margarino in jedilno čokolado. Premešamo, da dobimo gladek preliv in z njim vsako kapo prelijemo po vrhu (pazimo, da čokolada ne steče čez robove).

Postavimo v hladilnik, da se čokolada dobro strdi, vsaj za tri ure.

Nema komentara:

Objavi komentar