petak, 28. listopada 2016.

Ledeni veter






.
Sestavine
Testo:

9 beljakov

30 dag sladkorja

1 jušna žlica jabolčnega kisa

Krema:

9 rumenjakov

4 žlice ostre moke

4 žlice sladkorja

2,5 dcl mleka

3 vanilin sladkorje

25 dag masla

2 sladki smetani (pol litra)



banane

jagode

kivi

Postopek
Vse sestavine za testo stepamo, dokler ne postane masa zelo čvrsta. Pečemo v velikem plitvem pekaču eno uro na 150° C na srednji višini v pečici. Pekač obložimo z alufolijo in izdatno namažemo z maslom.

Rumenjake stepamo s sladkorjem, dodamo moko, mleko in vanilin sladkor. Počasi kuhamo, da se zgosti. V ohlajeno kremo po žlicah dodajamo spenjeno maslo.

Pečeno testo razrežemo na tri dele ter prvo plast testa premažemo s kremo, nanj zložimo sadje in premažemo s stepeno smetano. Ponovimo dva do trikrat. Pecivo postavimo čez noč v hladilnik in naslednji dan uživamo.

Nema komentara:

Objavi komentar