
.
Sestavine
Testo:
9 beljakov
30 dag sladkorja
1 jušna žlica jabolčnega kisa
Krema:
9 rumenjakov
4 žlice ostre moke
4 žlice sladkorja
2,5 dcl mleka
3 vanilin sladkorje
25 dag masla
2 sladki smetani (pol litra)
banane
jagode
kivi
Postopek
Vse sestavine za testo stepamo, dokler ne postane masa zelo čvrsta. Pečemo v velikem plitvem pekaču eno uro na 150° C na srednji višini v pečici. Pekač obložimo z alufolijo in izdatno namažemo z maslom.
Rumenjake stepamo s sladkorjem, dodamo moko, mleko in vanilin sladkor. Počasi kuhamo, da se zgosti. V ohlajeno kremo po žlicah dodajamo spenjeno maslo.
Pečeno testo razrežemo na tri dele ter prvo plast testa premažemo s kremo, nanj zložimo sadje in premažemo s stepeno smetano. Ponovimo dva do trikrat. Pecivo postavimo čez noč v hladilnik in naslednji dan uživamo.
Nema komentara:
Objavi komentar