.
Sestavine
Sestavine za testo:
2 jajci
1vanilin sladkor
50 g sladkorja
75 g moke
2 žlici kakava
žlič kapecilnega praška
mleko ali liker
Sestavine za temno kremo:
200 ml vode
40 g sladkorja
2 jajci
2 rumenjaka
150 g jedilne čokolade
200 ml sladke smetane
1 vrečka želatine
Sestavine za belo kremo:
200 ml vode
40 g sladkorja
2 jajci
2 rumenjaka
150 g bele čokolade
200 ml sladke smetane
1 vrečka želatine
Sestavine za glazuro:
100 g temne čokolade (70 % kakav)
malo vode ali mleka
žlič kaolivnega olja
žlica čokoladnega likerja
Postopek
Priprava testa:
iz beljakov stepemo sneg, dodamo še vanilin sladkor in navaden sladkor ter stepemo trd sneg. Postopoma dodamo še rumenjake, na koncu na rahlo vmešamo še moko, kateri smo dodali pecilni prašek in kakav. Model za torte (28 cm) obložimo s peki papirjem in vanj zlijemo maso. Pečemo 10 – 15 minut na 170 stopinjah. Ko je testo pečeno, odstranimo peki papir in ga damo nazaj v model. Testo navlažimo z mlekom ali likerjem.
Priprava temne kreme:
vodo in sladkor zavremo, da dobimo sirup. V posodi penasto zmešamo rumenjaka in jajca ter dodamo vrel sirup in zmešamo. Stopimo čokolado z dodano žlico vode ali mleka. Stopljeno čokolado dodamo masi iz jajc in sirupa in narahlo premešamo. Stepemo sladko smetano in pripravimo želatino po navodilu na vrečki. Ko se zmes malo ohladi, dodamo raztopljeno želatino in postavimo v hladilnik. Ko začne želatina delovati, vmešamo še stepeno sladko smetano. Temno kremo zlijemo v tortni model ter postavimo v hladilnik, da se krema zgosti.
Priprava bele kreme:
belo kremo pripravimo na enak način kot temno kremo.
Priprava glazure:
stopimo čokolado z dodano malo vode ali mleka in olivnega olja. Na koncu stopljeni čokoladi dodamo še čokoladni liker. Ko se strdi tudi bela krema, torto prelijemo z glazuro in poljubno okrasimo.
Nema komentara:
Objavi komentar