subota, 15. listopada 2016.

BOEM TORTA





.
Sastojci:

15 jaja ( +2, 3 jaja za fil)
300g čokolade
350g pečenog lešnika
1l mleka
1 oštro brašno
3 – 4 vanilinog šećera
500g putera
Oko 1kg šećera.



Kora (3 kore):

Umutiti 5 belanaca, sa malo soli (jedan prstohvat) sa 100g šećera, pa u to dodati 100g mlevenog lešnika i jednu kašiku oštrog brašna.

1. fil:

8 žumanaca pomešati sa 200g šećera i kuvati na pari. Pri kraju dodati 100g čokolade. Kada se ohladi, smesu umutiti sa 300g putera.

2. fil:

7 žumanaca umutiti sa 7 kašika šećera, 10 kašika oštrog brašna i 3 – 4 kesice vanilinog šećera i sve to pomešati sa 3dcl mleka. Preostalih 7dcl mleka staviti da provri, pa u to sipati prethodnoo napravljenu smesu. Kada se sve ohladi dodati 200g putera.

Preliv:

Ostatak čokolade sa malo mleka, ulja i margarina istopiti i preliti tortu sa svih strana.

Ređati redosledom: Kora, braon fil, žuti fil, kora, braon fil, žuti fil, kora, žuti fil i na kraju – preliv.

Nema komentara:

Objavi komentar