četvrtak, 13. listopada 2016.

ČUPAVCI

1



SASTOJCI
Biskvit
250g šećera
1 kom vanilija šećer
3 kom žumanjka
50g otopljenog maslaca

300g brašna (ja stavljam polubijelo)
1 kom prašak za pecivo
2 dl mlijeka
3 kom bjelanjak – snijeg



glazura
2 dl mlijeka
200g čokolade za kuhanje
200g šećera
200g maslaca

i još
200g kokosova brašna

PRIPREMA
Smiksati šećer, vanili šećer i žumanjke… dodati maslac i mlijeko, a zatim brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Ispeći biskvit – ja ga pečem u velikom limu i tada režem duguljaste oblike – može i manjem limu pa
će biti kockice.

Za glazuru – sve sastojke polako otopite na laganoj vatri – skinuti sa vatre i sačekati 5 minuta. Za to vrijeme kokos sipati u jednu zdjelu.

Svaki komad biskvita prvo uroniti u glazuru, a zatim uvaljati u kokos (nabavite pomagača – biti će brže).

Probala sam napraviti čupavac-tortu. Ispeči biskvit u okruglom limu – prerezati na tri kore, svaku zaliti glazurom kojoj smo smanjili količinu mlijeka na 1dl i svaki dio posuti kokosom…

Nema komentara:

Objavi komentar