utorak, 11. listopada 2016.
SAVRŠENE RUŽICE
.
Recepata ima, no evo i moga jer su prekrasne!
SASTOJCI
• 400 g glatkog brašna
• 2 jaja
• 160 g margarina (iz bakine kuhinje)
• oko 5 žlica šećera u prahu
• 100 g oraha
• 2-3 žlice šećera u prahu za nadjev
• 1 vanilin šećer bourbon
• žličica ruma
• oko 1,5 dcl mlijeka
• 3 žlice sirutke
PRIPREMA
Samljeti orahe, u njih dodati 2-3 žlice šećera u prahu, vanilin šećer bourbon ipromiješati. Ugrijati oko 1,5 dcl mlijeka i pomiješati s orasima. Dodati žličicu ruma i sve zajedno pomiješati. Ostaviti da se nadjev hladi.
Na radnu površinu prosijati brašno, u sredinu dodati 2 jaja, naokolo na listiće narezan margarin (ja sam koristila margarin sa 60% smanjenim udjelom masnoće), 3 žlice sirutke i oko 5 žlica šećera u prahu. Umjesiti glatko tijesto, oblikovati kuglu i ostaviti u frižideru sat vremena.
Tijesto podijeliti na 4 jednaka dijela. Isto učiniti s nadjevom. Tijesto razvaljati na pravokutnike, na svaki ravnomjerno namazati nadjev i usko zarolati. Rezati ružice i slagati ih na pleh (crni od pećnice) obložen pek papirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva 15 minuta.
Ostaviti da se prohlade. Posipati ih šećerom u prahu i pospremiti u posudu s poklopcem.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Moze li se sirutka zamijeniti necim sto se lako moze naci van Balkana?
OdgovoriIzbriši