nedjelja, 9. listopada 2016.

SULTANOVA SLATKA SARMA





.
Negdje je PASA LOKUM negdje SULTANOVA SLATKA SARMA,ovo je recept po kojem sam ja radila,jedino sam pogrijesila sto nisam puding razlila u vecu tepsiju jer bi mi ljepse se savijao rolat ali drugi puta cu sigurno jer se ovo mora ponovo napraviti…Ukus je savrsen…

SASTOJCI
Za puding:
1 litar mlijeka
2 kašike kakaoa
1,5 fildžan nišeste/ gustina/ ili mala šoljica za mjeru/
1 fildžan brašna
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
50 grama margarina,ja sam koristila maslac



Kokos
1 čaša mlijeka
1 šlag krema za kolače

PRIPREMA
Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vanilin šećer i margarin. Miješati dok se margarin ne istopi.

Tepsiju posuti sa kokosom ( što više to bolje ) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižider 30 minuta.

Šlag kremu izmutiti sa mlijekom i kada izvadite kolač iz frižidera premazati šlag kremom. Ponovo vratiti u frižider na 1 sat.

Rezati na pravougaonike i nožem polahko urolati.

Nema komentara:

Objavi komentar